Direct contact? Bel: 0347 - 371 248

HomeWerkplaatsDistributieriem vervangen kosten

Distributieriem vervangen in omgeving Vianen: de kosten

We winden er geen doekjes om: een distributieriem vervangen brengt kosten met zich mee. Het goede nieuws is dat u de hoogte van de kosten zelf in de hand heeft. Met het tijdig vervangen van de distributieriem voorkomt u hoge reparatiekosten. Hofplein Vianen adviseert u graag verder en staat voor u klaar bij het inplannen en uitvoeren van vervangingswerkzaamheden.

Waarom is vervanging van de distributieriem nodig?

De distributieriem is een belangrijk onderdeel voor de aandrijving van diverse motoronderdelen in uw auto. De distributieriem zorgt ervoor dat de kleppen voor de brandstoftoevoer op het juiste moment openen en sluiten en tevens gesloten zijn wanneer de motor bezig is met de verbranding van de brandstof. Wanneer de klepbewegingen door slijtage niet meer helemaal synchroon lopen, kan dit leiden tot ernstige motorschade – en daarmee dure reparaties.

Wanneer wordt vervanging van de distributieriem geadviseerd?

Autofabrikanten hanteren verschillende vervangingstermijnen of kilometrages voor de distributieriem. Het verschilt per type auto, type motor en bouwjaar wanneer de distributieriem aan vervanging toe is. In het onderhoudsboekje van de auto kunt u deze informatie terugvinden. Heeft u geen onderhoudsboekje meer? Hofplein Vianen zoekt graag voor u uit wanneer de distributieriem aan vervanging toe is.

Hoe zit dat bij een distributieketting?

Moderne auto’s worden steeds vaker uitgerust met een distributieketting. Het onderdeel heeft dezelfde werking als een distributieriem, maar is uitgevoerd van gehard staal. Distributiekettingen staan bekend als onderhoudsarm. Er wordt om die reden geen preventieve vervanging in het onderhoudsschema opgenomen. Desondanks komt het voor dat distributiekettingen op termijn kunnen rekken of knappen, meldt de ANWB. Beschikt uw auto over een distributieketting en twijfelt u aan de werking ervan, bijvoorbeeld omdat u een ratelend geluid hoort? Onze vakkundige monteurs en experts kijken dit graag voor u na.

Distributieriem vervangen: wat zijn de kosten?

De ANWB hanteert een kostenplaatje van zo’n 300 tot 1.000 euro voor het vervangen van een distributieriem. Voorkomen is beter dan genezen; de genoemde kosten vallen vele malen lager uit dan de reparatie- of vervangingskosten voor een kapot motorblok voortkomend uit een gebroken distributieriem. De schadepost bedraagt in het laatste geval vaak al snel enkele duizenden euro’s.

De kosten voor het (tijdig) vervangen van een distributieriem verschillen per merk en type auto. Factoren die van invloed zijn op de kosten:

  • De toegankelijkheid van de distributieriem en daarmee de benodigde arbeid voor vervanging;
  • De noodzaak om aanverwante onderdelen te vervangen (zoals span- en looprollen);
  • De kosten van de onderdelen zelf

Distributieriem vervangen in Vianen

Het vervangen van de distributieriem is specialistenwerk en kunt u het beste overlaten aan een bij de BOVAG aangesloten garage zoals Hofplein Vianen. Neem vrijblijvend contact op voor een kostenindicatie of plan direct een werkplaatsafspraak in.

Neem contact op